Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

4.000 Κρητικοί πλήρωσαν 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας

Πάνω από 2.500 άνθρωποι στο Ηράκλειο και περίπου 4.000 απ’ όλη την Κρήτη συμμετείχαν στη δράση της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών ενάντια στα τέλη κυκλοφορίας πληρώνοντας μόλις 1 ευρώ στις εφορίες.

Όπως μας ενημέρωσε ο Απόστολος Κολοκοτρώνης, μέλος της Κίνησης, είναι χαρακτηριστικό ότι πέρισυ στην ίδια δράση στην Κρήτη συμμετείχαν μόλις μεριδές δεκάδες, ενώ φέτος, δίχως να έχει γίνει κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία συμμετείχαν αρκετές χιλιάδες. Εξίσου μεγάλη είναι η συμμετοχή και σε άλλες επαρχιακές πόλεις όπως το Αγρίνιο, η Φωκίδα, η Ρόδος και η Κέρκυρα αλλά και σε πολλές ΔΟΥ της Αθήνας.

«Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχουν λεφτά, ο κόσμος έχει εξαθλιωθεί από τους συνεχόμενους φόρους. Αυτό που κάναμε εμείς είναι ένα εξώδικο στην εφορία. Από εκεί και μετά αν μας το βεβαιώσουν θα κινηθούμε δικαστικά.»

Η μαζική συμμετοχή των πολιτών φανερώνει τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, πραγματικότητα που έρχεται σε σύγκρουση με το κλίμα ευφορίας που επιθυμεί να περάσει η κυβέρνηση.

«Απλά, με τις περικοπές στους μισθούς, με την ανεργία που έχουν περιπέσει πολλοί συμπολίτες μας, χρήματα δεν υπάρχουν», δήλωσε ο κ. Κολοκοτρώνης.

Δείτε εδώ και σχετικό βίντεο από τη δράση στο Ηράκλειο:



-----------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου